define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Bibimbap
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ris
3 dl. Ris
5 dl. vand
0,5 tsk. salt
Aubergine og tofu
1 auberginer Du kan erstatte aubergine med svampe.
200 g. tofu
Spejlæg
4 æg
1 spsk. olie
Spinat
250 g. frisk spinat Du kan erstatte spinaten med grønkål, palmekål eller savojkål.
1 cm ingefær
3 fed hvidløg
Marinade
1 spsk. olie
1 spsk. sojasauce
1 spsk. balsamico
1 tsk. chilisauce
Udvalg af friske grøntsager. Vælg 2-3:
peberfrugter
agurk
gulerødder
rødbeder
rødkål
bønnespirer
Til servering
sojasauce
chilisauce
Sød chilisauce
lime

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bibimbap

Features:
  • Glutenfri
  • indkøbsvenlig

Giv en skålfuld ris til hver, og server et udvalg af toppings.

  • 40
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Ris

  • Aubergine og tofu

  • Spejlæg

  • Spinat

  • Marinade

  • Udvalg af friske grøntsager. Vælg 2-3:

  • Til servering

Directions

Share

Denne lækre skålfuld tager udgangspunkt i den koreanske bibimbap. Den er langtfra autentisk. Dertil skal der bruges gochujang, som er en koreansk fermenteret chilisauce. Til tofu og aubergine har jeg brugt en marinade af balsamico, sojasaue og chilisauce, hvilket giver retten en dejlig dybde.

Bibimbap betyder “at blande”. Giv en skålfuld ris til hver, og server et udvalg af toppings. Ris, spejlet æg og spinat er gennemgående i langt de fleste opskrifter. Derudover kan du bruge alt, hvad du har i køleskabet. I Korea serveres et udvalg af namul, som er lettilberedte grøntsager. I denne udgave er kun spinat og aubergine tilberedt.

 

(Denne opskrift er læst 74 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Tænd for ovnen på 200 grader.

2
Done

Kog risene

Sæt risene over som det første. De tager ikke skade af at stå og trække lidt. Tværtimod. Følg anvisningen på pakken.

3
Done

Tofu og aubergine

Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Skær tofu og aubergine i skiver, og pensl med marinaden. Hvis du har tid, så lad marinaden trække. Det er dog ikke nødvendigt.

4
Done

Spred aubergine og tofu ud på en bageplade. Bag skiverne i 30 min. Vend dem efter 15 minutter.

5
Done

Friske grøntsager

Skær alle grøntsager fint ud med et mandolinjern, en kniv eller en kartoffelskræller. Et rivejern kan også bruges.

6
Done

Spejlæg

Opvarm olien på en pande ved medium varme. Jeg har bedst erfaring med pander uden belægning. Slå æggene ud i en lille skål, så du kan fiske eventuelle skaller op. Spejl æggene, og sluk for varmen. Det er lettere at løsne spejlæggene, hvis de får lov at stå et par minutter.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Artiskokpesto
previous
Artiskokpesto
Pilaf rullet i aubergine
next
Pilaf rullet i aubergine
Artiskokpesto
previous
Artiskokpesto
Pilaf rullet i aubergine
next
Pilaf rullet i aubergine

Add Your Comment