define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Chana masala
1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 spsk olie
1 knsp. asofetida Kan udelades.
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt chili Brug enten flager eller chilipulver.
0,5 tsk. gurkemeje Kan til nøds erstattes af karrypulver.
1 spsk. kikærtemel Led efter kikærtemel hos grønthandlere eller helsekostbutikker. Ofte kan man desuden være heldig at finde det i velassorterede supermarkeder.
0,5 tsk. mangopulver
150 ml. vand
2 tomater
salt
friskkværnet sort peber
1 dåse kikærter
0,5 tsk. garam masala

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chana masala

Chana masala

Nordindisk curry med kikærter

Features:
  • Glutenfri
  • Vegansk
  • 45 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Hvad betyder chana masala?

Chana betyder kikærter, masala betyder krydderier. Chana masala betyder altså noget i retningen af kikærter med krydderier. Dette er en af mine yndlingsretter indenfor det indiske køkken. Måske fordi den er lynhurtig at smække sammen. Og så smager den helt igennem rart.

Specielle produkter

Kikærtemelet gør saucen cremet, og mangopulveret giver retten en karakteristisk syrlighed og sødme. Begge dele sælges hos indiske købmænd og grønthandlere. Kikærtemel kan du desuden være heldig at finde i velassorterede supermarkeder eller i en webshop – f.eks. Økologisk Supermarked (affiliate link).

(Denne opskrift er læst 53 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Forbered alle ingredienser

Snit løg fint. Hak ingefær og hvidløg. Bland spidskommen, koriander, chili, gurkemeje og kikærtemel i en lille skål. Afmål vand, og skær tomaterne i tern.

2
Done

Opvarm olie i en gryde eller wok. Når det er varmt drysses lidt asofetida i gryden. Tilsæt det hakkede løg, og steg til løget er klart og begynder at brune. Dette kan tage 8-10 minutter, men det er vigtigt for smagen, at løget er gennemstegt, karameliseret og sødt. Tilsæt hvidløg og ingefær de sidste 2 minutter.

3
Done
10 min.

Tilsæt krydderier under omrøring. Tilsæt tomaterne og lidt af vandet, når krydderierne er velduftende uden at være brændt. Når tomaterne er kogt lidt ud, tilsættes resten af vandet. Lad saucen simre i 10 min.

4
Done
10 min.

Tilsæt de kogte kikærter, og juster konsistensen med vand. Lad retten simre i 10 min., og smag til med garam masala, salt og peber.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

previous
Ovnbagte samosa
next
Vegansk tatar med chiliperler
previous
Ovnbagte samosa
next
Vegansk tatar med chiliperler

Add Your Comment