define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Glaskål med portobellobacon, lun linsesalat og estragonskum
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Glaskål
2 glaskål
salt
olivenolie
Portobellobacon
4 svampe
2 spsk olivenolie
2 spsk. sojasauce
1 spsk. balsamico
1 tsk. røget paprika
friskkværnet sort peber
Lun linsesalat
200 ml. beluga linser
1 løg
400 ml. god grøntsagsbouillon eller fond
1 dusk frisk timian
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
Estragonskum
200 ml. mælk (evt. sojamælk)
1 dusk frisk estragon
Servering
1 agurk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Glaskål med svampebacon, lun linsesalat og estragonskum

Features:
  • Glutenfri
  • indkøbsvenlig
  • Vegansk
Cuisine:

Elegant anretning, hvor grøntsagerne er trukket helt frem i billedet

  • 1 t 10 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Glaskål

  • Portobellobacon

  • Lun linsesalat

  • Estragonskum

  • Servering

Directions

Share

Grøntsagerne i fokus

“Hvad spiser vegetarer, når det virkelig skal være lækkert?”. Det spørgsmål hører jeg tit. For hvad serverer man, når der skal knappes en flaske rødvin op, og man vil forkæle sig selv og hinanden med lidt ekstra godt?

Supermarkederne sælger flere og flere produkter målrettet vegetarer og veganere. Det er dejligt, for det gør hverdagen lidt nemmere. Det er også rart at kunne købe sig fra en løsning, når man vil erstatte kødet med noget plantebaseret.

For de fleste vegetarer bliver hovedrollen på tallerkenen dog stadig spillet af grøntsagerne. Når grøntsager tilberedes med kreativitet og nysgerrighed, dukker der fantastiske smagsindtryk frem.

Hovedrollen i denne ret er glaskål, som mange spiser rå. Der er den også fortræffelig. Men prøv at bage den i ovnen som her. Midten bliver mør og blød, men den forbliver fast med et dejligt bid. Smagen er let og sommeragtig med nuancer af grønne ærter.

Svampebacon er ikke en “du gætter aldrig at det ikke er kød”-opskrift. Svampen træder frem med sine egne kvaliteter og får smag og kraft fra tilberedningen og marinaden. Navnet kommer af den lækre røgede, salte smag.

Når man tilsætter smagssgivere til linser, mens de stadig er lune, optager de meget mere smag. Linsesalaten kan både serveres lun og kold.

Estragonskummet er en kreativ fortolkning af den ellers tunge sauce bearnaise. Ikke et ondt ord om bearnaise, dog. Der er en tid og et sted for alting. Bruger du komælk, skal du sørge for at mælken er helt frisk. Sojamælk er en fin vegansk erstatning.

Vil du servere rødvin til maden er Pinot Noir eller Merlot gode bud.

De smukke belugalinser kan f.eks. købes Helsehelse.dk. Køber du gennem dette link, modtager chakula.dk et lille beløb. Prisen for dig er den samme.

(Denne opskrift er læst 62 gange i alt, 4 gange i dag)

Steps

1
Done

Forbered glaskålene

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl glaskålene grundigt og skær bund og top væk. Skær glaskålene i tykke skiver, så der er en medaljon pr. portion.

2
Done

Læg glaskålen på en bageplade, pensl med olivenolie, og drys med salt. Bag midt i ovnen i 20 minutter.

3
Done

Portobellobacon

Skær portobellosvampene i ensartede tynde skiver på ca. 4 mm. Bland ingredienserne til marinaden i en skål, og vend forsigtigt svampene rundt heri.

4
Done

Tag glaskålene ud af ovnen, og skru op på 250 grader. Fordel portobelloskiverne på bagepladen sammen med glaskålen. Tag evt. en plade mere i brug. Dup svampene med køkkenrulle for overskydende marinade.

5
Done

Bag glaskål og svampe 25 minutter, og vend dem efter ca. 15 minutter. Hvis du bruger to plader uden varmluft, skal pladerne byttes rundt undervejs. Svampene må gerne blive sprøde, men tag dem fra, hvis de begynder at blive brændte.

6
Done

Lun linsesalat

Linserne skylles puttes i en gryde med bouillon og timian. Kog i ca. 20 - 25 minutter, til linserne er bløde men stadig faste. Dræn overskydende vand, og fjern timianstilkene. Rør linserne med olivenolie og hvidvinseddike. Smag til med friskkværnet sort peber. Hold salaten lun i gryden.

7
Done

Estragonskum

Bring mælken i kog sammen med den friske estragon. Pas på, at gryden ikke koger over. Sluk for varmen og lad mælken trække i ca. 10 minutter under låg.

8
Done

Fjern estragonstilken og pisk mælken med en mælkeskummer.

9
Done

Ved servering

Skær enderne af agurken, og del den på langs. Kør 4 lange strimler på et mandolinjern. Skær et lille snit ca. 3 cm fra enden på hver side af strimlen, så agurken kan samles som en... øhm... fisk.
Anret linsesalaten i agurkefisken.
Anret glaskålen med en smule skum og derefter portobellobacon. Sæt resten af den varme estragonmælk på bordet som ekstra sauce.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Kartoffelroser
previous
Kartoffelroser
Asparges med soltørrede tomater og kapers
next
Asparges med soltørrede tomater og kapers
Kartoffelroser
previous
Kartoffelroser
Asparges med soltørrede tomater og kapers
next
Asparges med soltørrede tomater og kapers

Add Your Comment