define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Indisk vegetarisk curry med aubergine og kikærter
0 0
Indisk curry med aubergine og kikærter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
auberginer
2 auberginer
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
curry
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
2 røde chili
1 tsk. hel hel spidskommen
1 tsk. sennepsfrø
2 tsk. stødt koriander
0,5 tsk. gurkemeje
1 dåse flåede tomater
1 dåse kikærter
0,5 tsk. garam masala
salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Indisk curry med aubergine og kikærter

Baingan bartha

Features:
  • Glutenfri
  • Vegansk

Lækker, cremet curry med aubergine og kikærter.

  • 1 t.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • auberginer

  • curry

Directions

Share

En velbrygget vegetarisk curry med varme indiske krydderier er en klassiker. Uanset om du serverer en dahl med linser eller en grøntsagscurry, bliver selskabet simpelthen i så godt humør. Her får du det bedste fra begge, da opskriften både indeholder kikærter og aubergine.

Når vi i Danmark taler om karry, opfatter mange det som et særligt indisk krydderi. Men indiske curry dækker over mange forskellige retter linser, grøntsager og/eller kød som omdrejningspunkt. Nogle er tørre, andre er tynde som en suppe. De kan være milde, eller de kan være brændende stærke.

 

(Denne opskrift er læst 265 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Auberginer

Opvarm ovnen til 225 grader.

Del auberginerne i kvarte på langs. Skær derefter i skiver på ca. 1 cm. Vend auberginestykkerne i olie, og fordel dem på en bageblade. Drys med salt.

Bag i ca. 20 minutter, til stykkerne er gyldne og bløde. Vend jævnligt.

2
Done

Curry sauce

Opvarm olien i en tykbundet gryde, en pande med høj kant eller en wok ved middel varme. Steg løgene i ca. ti minutter, til løgene er bløde, klare og let brune i kanten.

3
Done

Chili, hvidløg og ingefær hakkes fint, og tilsættes sammen med hel spidskommen og sennepsfrø. Efter 1-2 minutter begynder sennepsfrøene at poppe. Tilsæt aubergineternene og stødt koriander. Steg videre i ca. 10 minutter, mens du moser godt med grydeskeen.

4
Done

Når auberginen efterhånden er blevet godt cremet, og man kan se olien trænge op gennem mosen, tilsættes tomater og kikærter. Lad retten simre i yderligere 10 minutter.
Smag til med salt og garam masala.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Asparges med soltørrede tomater og kapers
previous
Asparges med soltørrede tomater og kapers
spidskålssalat
next
Spidskålssalat med appelsin, granatæble, chili og dild
Asparges med soltørrede tomater og kapers
previous
Asparges med soltørrede tomater og kapers
spidskålssalat
next
Spidskålssalat med appelsin, granatæble, chili og dild

Add Your Comment