define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Kartoffelroser
0 0
Kartoffelroser

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 bagekartofler
Timianolie
4 spsk. olivenolie
1 dusk frisk timian
1 fed hvidløg
Ved bagning
salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kartoffelroser

med timianolie

Features:
  • Glutenfri
  • indkøbsvenlig
  • Vegansk
Cuisine:

Disse smukke kartoffelroser er sprøde udenpå og bløde indeni.

  • 1 t 15 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Timianolie

  • Ved bagning

Directions

Share

Jeg så første gang ideen til disse smukke roser på Pinterest og har siden set dem i forskellige udgaver rundt omkring på nettet. I de fleste opskrifter bruges en muffinform med belægning. Sådan en har jeg ikke, så der skulle tænkes lidt kreativt. I stedet follede jeg et stykke alufolie (ca. 10 cm.) et par gange til en 1,5 cm strimmel. Denne foldede jeg til en ring.

 

(Denne opskrift er læst 168 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Skær tynde skiver

Kartoflerne kan skrælles, men det er ikke nødvendigt. Brug et mandolinjern til at lave lange tynde skiver. Tykkelsen skal være cirka 2 mm. Skær derefter skiverne over på langs.

2
Done

Timianolie

Lav timianolien ved at blende alle ingredienserne grundigt. Er der genstridige stilke, kan de sies fra.

3
Done

Sådan laver du roserne

Pensl en aluminiumsring let med timianolie. Du kan se hvordan ringene laves i beskrivelsen. Start udefra og form roserne ved at lægge kartoffelskiverne med skæresiden nedad. Lav et lille overlap mellem hver skive. Når du kommer ind til midten, ruller du en kartoffelskive og sætter ned i midten. De midterste skiver må gerne være lidt bredere, så det inderste af rosen stikker op.

4
Done
45

Roserne bages

Pensl roserne med olien, og drys med havsalt.
Bag roserne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Dæk evt. roserne med et stykke alufolie til sidst, hvis de begynder at blive for mørke på toppen.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Spaghetti aglio olie e peperoncino
previous
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Glaskål med portobellobacon, lun linsesalat og estragonskum
next
Glaskål med svampebacon, lun linsesalat og estragonskum
Spaghetti aglio olie e peperoncino
previous
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Glaskål med portobellobacon, lun linsesalat og estragonskum
next
Glaskål med svampebacon, lun linsesalat og estragonskum

Add Your Comment