define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Nem dahl
0 0
Nem dahl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
3 cm. frisk ingefær
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. karrypulver
1 tsk. stødt chili
1 tsk. stødt spidskommen
250 g. røde linser
600 ml. vand
1 dåse flåede tomater
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber
frisk mynte Kan erstattes af frisk koriander

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nem dahl

med røde linser, løg og tomat

Features:
  • Glutenfri
  • indkøbsvenlig
  • Vegansk
  • 40
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Alle bør have en nem opskrift på dahl. Sådan er opskrift, der aldrig svigter. En dahl der er let og hurtig at lave, og som er mindst lige så god dagen efter. Sådan en dahl får du opskriften på her.

“Dahl” eller “daal” eller sågar “dal”, betyder simpelthen linser. Man kan sagtens tilføje grøntsager til sin dahl, men jeg foretrækker den simpel og evt. serveret sammen med en tør grøntsagscurry. Konsistensen kan være tynd som en suppe, tyk som en grød eller helt fast og tør. Det afhænger af mængden af vand, og samt hvilken type linser man bruger. Her er der brugt røde linser, som koger ud. Konsistensen er tyk, så linserne kan skovles op med en chapati. Du kan dog sagtens justere med lidt vand.

Har du dahl til overs, er den stadig lækker næste dag. Den skal blot varmes op og med lidt vand, da den tykner en del natten over

(Denne opskrift er læst 509 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Forbered alle ingredienser

Snit løgene så fint, som du ønsker. Hak hvidløg og ingefær fint. Opmål krydderier og vand og skyl linserne.

2
Done

Opvarm olien ved medium varme, og tilsæt løgene. Steg løgene i ca. 10 minutter, til kanterne begynder at blive brune.

3
Done

Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre 1 minut.

4
Done

Tilsæt krydderier og steg videre i 1 minut.

5
Done

Tilsæt linser og vand, og bring gryden i kog. Vær opmærksom, det koger let over. Dæmp varmen men hold gryden i kog. Kog i ca. 20 minutter, til det meste af vandet er væk, og linserne er bløde.

6
Done

Tilsæt tomater, salt og peber, og lad retten simre i ca. 10 minutter. Gerne længere. Hak krydderurterne, og smag retten til.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

previous
Spread af græskarkerner
Spaghetti aglio olie e peperoncino
next
Spaghetti aglio olio e peperoncino
previous
Spread af græskarkerner
Spaghetti aglio olie e peperoncino
next
Spaghetti aglio olio e peperoncino

Add Your Comment