define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Ovnbagte samosaer
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Samosafyld
500 g. kartofler
250 g. rødkål
2 stk. løg
3 fed hvidløg
2 cm ingefær
0,5 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt chili
1 tsk. koriander
1 dl. vand
0,5 tsk. salt
friskkværnet sort peber
Samosafoldning
3 tortillaer
1 spsk. hvedemel
3 spsk. vand
Til servering
Sød chilisauce

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovnbagte samosa

Ovnbagte samosa

med kartofler og rødkål

Features:
  • indkøbsvenlig
  • Vegansk

Kompleks smag fra krydderierne i en elegant trekantet indpakning.

  • 45 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Samosafyld

  • Samosafoldning

  • Til servering

Directions

Share

Havde jeg en mark fyldt med får eller geder, ville jeg om morgenen pakke samosaer i min vadsæk. Præcist som jeg forestiller mig, at bønder fra middelhavet til Østasian har gjort det i  800 år. Samosaen har udviklet sig fra den persiske sanbosag til den indiske samosa og den somaliske sambusa. Verden over har den spredt sig til både fine gourmetrestauranter og interimistiske gadekøkkener.

Samosaer kan være små eller store, milde eller krydrede. Dejen kan minde om en tyk butterdej eller en tynd filodej. Her er brugt en let men velfungerende løsning: Færdigkøbte tortillaer fra supermarkedet.

Velbekomme!

(Denne opskrift er læst 88 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Forbered alle ingredienser

Skær kartoflerne i små terninger. Snit løg og rødkål, og hak hvidløg og ingefær fint. Dette gøres nemmest i en minihakker.

2
Done
10 min

Varm olie på en pande, og tilsæt kartofler, løg, ingefær, hvidløg, salt og krydderier. Svits 1 minut, og tilsæt så vandet og skru ned for varmen. Lad fyldet dampe i ca. 10 minutter, til kartoflerne er næsten møre.

3
Done

Tilsæt rødkål, og læg låget på igen. Lad retten dampe et par minutter, til rødkålen er blød men stadig fast. Smag fyldet til.

4
Done

Samosafoldning

Rør mel og vand sammen til en slags "lim". Skær hver tortilla over, så du i alt få 6 halve tortillaer. Nu kommer det sjove. Fold tortillaen 1/3 ind, og lim sammen til et kræmmerhus. Fyld 1/6 af fyldet i krammerhuset, lim åbningen og pres godt sammen. Fortsæt med resten af samosaerne.

5
Done
15 min

Pensl samosaerne med olie, og bag dem i ca. 15 min, til samosaerne er sprøde.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Chana masala
next
Chana masala
Chana masala
next
Chana masala

Add Your Comment