define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Pilaf rullet med aubergine på coulis af peberfrugter
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aubergine
2 auberginer
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 tsk. sojasauce
friskkværnet sort peber
Linsepilaf
4 spsk. olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
0,5 tsk. allehånde
0,5 tsk. muskatnød
0,5 tsk. kanel
0,5 tsk. røget paprika
0,5 tsk. gurkemeje
friskkværnet sort peber
1 tsk. salt
100 g. grønne linser
800 ml. vand
200 g. Ris
1 bundt frisk dild
Peberfrugtscoulis
2 røde peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 spsk. balsamico
0,5 tsk. salt
friskkværnet sort peber

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pilaf rullet i aubergine

på coulis af peberfrugter

Features:
  • Glutenfri
  • indkøbsvenlig
  • Vegansk
Cuisine:

Krydderierne kender vi i Danmark mest fra julens småkager, men det er ærgerligt. Det er på tide, at krydderier som allehånde og kanel kommer frem fra pladsen bagerst i skabet.

  • 90 min
  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

  • Aubergine

  • Linsepilaf

  • Peberfrugtscoulis

Directions

Share

I kogebogen “Vedge” faldt jeg over en opskrift på braciole af aubergine fyldt med blomkål. Jeg fik lyst til at arbejde videre med ideen om at rulle fyld ind i aubergine. Resultatet blev dette fyld inspireret af den persiske pilaf. Pilaffen er i sig selv en lækker, simpel hverdagsret. Krydderierne kender vi i Danmark mest fra julens småkager, men det er ærgerligt. Det er på tide, at krydderier som allehånde og kanel kommer frem fra pladsen bagerst i skabet.

Til aubergineskiverne skal bruges et mandolinjern, da det ellers er næsten umuligt at få skiverne tynde nok. Når fyldet skal rulles ind i aubergineskiverne, er en sushirullemåtte praktisk. Pak den ind i husholdningsfilm, så den er let at gøre rent.

Coulisen laves på peberfrugter, der steges hårdt. Det giver peberfrugterne en næsten grillet smag men sparer tid og opvask.

Det er muligt at forberede både ruller og coulis på forhånd, så begge dele blot skal varmes igennem og anrettes. Undgå dog at flytte for meget rundt på aubergineskiverne, da de er skrøbelige og let går i stykker.

(Denne opskrift er læst 37 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Auberginer

Tænd ovnen på 200 grader.
Skær aubergine i tynde skiver (2.5 mm) på langs med et mandolinjern. Læg skiverne i ét lag på bageplader. Rør balsamico, olivenolie, sojasauce og peber sammen. Pensl aubergineskiverne, og lad dem marinere indtil ovnen er varm.

2
Done

Bag aubergineskiverne i ca. 7 minutter, eller til skiverne er bløde uden at blive brune. Bag en plade ad gangen, så du bedre kan holde øje. Lad skiverne køle af, og hold ovnen varm.

3
Done

Linsepilaf

Snit løg i fine skiver og hak hvidløg fint. Skyl linserne, og opmål krydderierne, så de er klar.

4
Done

Steg løgene i olivenolien, indtil løgene er bløde og begynder at brune let i kanten. Tilsæt hvidløg, og steg videre i et minut. Tilsæt krydderierne, og steg yderligere et minut.

5
Done
25

Tilsæt linser og vand, og bring i kog. Dæk gryden til, og kog linserne ved middel varme i 25 minutter.

6
Done

Tilsæt ris, og kog videre ved svag varme under låg i 15 - 20 minutter, til risene er kogt. Rør i gryden en gang i mellem, så risene ikke brænder på. Måske skal der tilsættes lidt mere vand.

7
Done

Peberfrugtscoulis

Skær peberfrugterne i tern, og snit løgene i fine skiver. Steg peberfrugterne ved rask varme i et par minutter. De må gerne tage farve og få et par brankede pletter. Tilsæt løgene, og sænk varmen. Steg videre ved svag varme i et par minutter, til løgene er bløde.

8
Done

Tilsæt flåede tomater og balsamico, og lad saucen simre i ca. 20 minutter eller til resten er klar. Smag da til med salt og peber. Blend coulisen, og hold den varm.

9
Done

Pilaffen rulles

Pak en bambusmåtte til sushi ind i husholdningsfilm.

10
Done

Læg 4-5 aubergineskiver ved siden ad hinanden, så de overlapper ca. 1 centimeter og danner en rektangel. Læg et par spiseskefulde pilaf i en stribe på tværs af aubergineskiverne. Rul de fyldte auberginer stramt om fyldet, og læg rullerne op på en bageplade. Det gøres lettest ved at rulle dem af måtten og ned på pladen.

11
Done

Pensl rullerne med olivenolie, og bag dem ca. 10 minutter. Server med peberfrugtscoulis.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Bibimbap
previous
Bibimbap
Svampebøf med vegansk sauce
next
Svampebøf med kartoffelmos og vegansk sauce
Bibimbap
previous
Bibimbap
Svampebøf med vegansk sauce
next
Svampebøf med kartoffelmos og vegansk sauce

Add Your Comment