define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Spicy havregrød
0 0
Spicy havregrød

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Havregrød
1 spsk. olie
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. hel spidskommen
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 skive ingefær
1 tsk. karrypulver
2,5 dl. havregryn
1
0,5 tsk. salt
friskkværnet sort peber
citronsaft
Toppings
grofthakkede nødder
friske krydderurter (gerne citronmelisse, mynte og/eller thai basilikum)
Revet kokos
Tørret frugt
chilisauce

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Spicy havregrød

Features:
  • Vegansk
Cuisine:
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Havregrød

  • Toppings

Directions

Share

Over hele verden bliver der spist grød. Udgangspunktet – korn og vand – har ikke ændret sig meget de sidste par tusind år. I dag er grød igen blevet moderne. Det er med god grund. Udgangspunktet er sundt og billigt, og variationsmulighederne er enorme.

Den østafrikanske uji tager udgangspunkt i hirse og majs, mens den danske øllebrød udnytter daggammelt rugbrød. Italierne har spist polenta siden majs kom til fra Amerika, og risotto siden araberne introducerede risen. Inden da kogte romerne grød af blandt andet hirse og byg. I hele Asien spises der congee kogt på ris, og det er svært at forestille sig en vandretur uden havregrød på Trangiaen.

Denne spicy havregrød er inspireret af den tamilske og sydindiske upma. Vælg et par toppings fra listen, og tøm køleskabet.

 

(Denne opskrift er læst 75 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Opvarm olien på en pande ved medium varme. Tilsæt sennepsfrø og hel spidskommen. Tilsæt løg efter ca. 1 minut, og steg til løget er blødt og begynder at brune uden at brænde på.

2
Done

Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og karrypulver og steg videre i 1 minut. Tilsæt havregryn og rist dem i 1 minut.

3
Done

Tilsæt vand, tomater og salt. Lad grøden simre i 5 - 7 minutter.

4
Done

Smag til med citronsaft og server med udvalgte toppings.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Vegansk burger: Lækre snaskede Sloppy Joes
previous
Sloppy Joes
Artiskokpesto
next
Artiskokpesto
Vegansk burger: Lækre snaskede Sloppy Joes
previous
Sloppy Joes
Artiskokpesto
next
Artiskokpesto

Add Your Comment