define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Svampebøf med kartoffelmos og vegansk sauce
0 0
Svampebøf med kartoffelmos og vegansk sauce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Sauce
4 spsk. olie
2 løg
500 g. svampe
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
3 fed hvidløg
1 liter god grøntsagsbouillon eller fond
2 spsk. kaffe
1 dusk frisk timian
salt
friskkværnet sort peber
1 spsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
Bøffer (udover grøntsager fra saucen)
125 g. sojagranulat
4 spsk. hvedemel
1 dl. havregryn
1 æg
friskkværnet sort peber
3 spsk. olie
Kartoffelmos
4 bagekartofler
vand
50 ml. olivenolie
salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svampebøf med kartoffelmos og vegansk sauce

Features:
  • indkøbsvenlig
Cuisine:

Bøfferne er nemlig lavet af de grøntsager, saucen er kogt på.

  • 60
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Sauce

  • Bøffer (udover grøntsager fra saucen)

  • Kartoffelmos

Directions

Share

Sauce laves ofte ved at koge en pande af, efter bøffen er stegt. Denne opskrift vender denne rækkefølge på hovedet. Bøfferne er nemlig lavet af de grøntsager, saucen er kogt på.

Grøntsagerne skæres i store terninger og steges ved hård varme. Først steges svampene, til de har smidt vandet fra sig. Dernæst tilsættes løgene, der steges til kanterne begynder at brune. Endelig tilsættes gulerødderne, som steger med et par minutter. Det gør ikke noget, at grøntsagerne får sorte pletter og sætter sig lidt på bunden af panden. Det giver en fantastisk smag til saucen. Der tilsættes derefter bouillon, friske urter og … kaffe. Kaffen bidrager med en dejlig krydring uden direkte at kunne smages.

Grøntsagerne filtreres herefter fra og blendes. Efterfølgende blandes de med sojagranulat (f.eks. Soy4You), hvedemel, havregryn og æg og smages til med salt og peber. Ønskes bøfferne veganske kan ægget udelades. Steg først en enkelt for at se, om farsen har brug for mere havregryn eller hvedemel for at blive holdt sammen.

Kartoffelmosen er en anelse lettere end den traditionelle kartoffelmos, da den er lavet på olivenolie og kartoffelvand i stedet for smør og mælk.

(Denne opskrift er læst 191 gange i alt, 7 gange i dag)

Steps

1
Done

Sauce

Skær svampe, løg, bladselleri og gulerødder i store tern. Hak hvidløgsfedene meget groft. Opvarm olien i en stor tykbunden gryde eller en pande med høj kant. Lad svampene stege ved høj varme i 1-2 minutter, før du vender i dem. Når svampene har smidt deres vand, tilsættes løgene. Steg videre til løgene er blevet gennemsigtige og har fået lidt farve i kanten. Tilsæt gulerødder og hvidløg, og steg videre et par minutter yderligere. Tilsæt resten har ingredienserne bortset fra vand og maizena.

Kog saucen i ca. 10 min. til gulerødderne er møre. Hæld saucen gennem en si og gem grøntsagerne. Lad saucen simre, mens du laver bøfferne.

2
Done

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og del dem i 4. Dæk med koldt vand, og bring i kog uden salt. Lad kartoflerne koge i ca. 20 minutter, til de er bløde.

3
Done

Svampebøffer

Overhæld sojagranulatet med kogende vand og stil til side i 5 minutter. Hæld alt vandet fra. Blend grøntsagerne og bland med sojagranulat, æg, hvedemel, havregryn og friskkværnet sort peber.
Opvarm olien på en pande. Put 1 dl. fars på panden ad gangen, og tryk bøffen flad. Steg bøfferne ved middel/høj varme i 5-6 minutter på hver side.

4
Done

Kartoffelmos

Hæld vandet fra kartoflerne og gem det. Tilsæt olivenolie og salt, og rør kartoflerne til mos med et piskeris. Smag mosen til med salt, og hold den varm.

5
Done

Sauce

Lad saucen koge ind til ca. 500 ml. Pisk maizena sammen med vand, og rør det i saucen. Brug mere maizena, hvis du ønsker en tyk sauce.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Pilaf rullet i aubergine
previous
Pilaf rullet i aubergine
next
Spread af græskarkerner
Pilaf rullet i aubergine
previous
Pilaf rullet i aubergine
next
Spread af græskarkerner

Add Your Comment