Vegansk banh mi sandwich
Fransk-vietnamesisk vegansk sandwich med marinerede grøntsager og svampebacon

0 0
Vegansk banh mi sandwich

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinerede grøntsager
200 g. gulerødder
100 g. (1 bundt) radiser
2 spsk. æblecidereddike Kan sagtens erstattes af hvidvinseddike. Reducer eventuelt til 1,5 spsk.
1 spsk. sukker
0,5 tsk. salt
friskkværnet sort peber
Svampebacon
250 g. svampe
2 spsk. olivenolie
2 spsk. sojasauce
1 spsk. balsamico
1 tsk. røget paprika
friskkværnet sort peber
Banh mi
frisk koriander
salat
vegansk mayonnaise
Sriracha
0,5 agurk
2 franske baguettes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Marinerede grøntsager

  • Svampebacon

  • Banh mi

Directions

Share

En banh mi er en sandwich bestående af en fransk baguette fyldt med asiatiske ingredienser. Grøntsager og krydderurter altid er helt centrale for en god banh mi. Herudover består fyldet ofte af kylling eller andet kød. Den vegetariske banh mi er som regel med tofu, men jeg havde lyst til at lave en opskrift på en vegansk banh mi med svampefyld.

Svampe fylder meget her på Chakula. Der er for mig at se få ingredienser, der er er så alsidige, tilfører så meget umami og samtidig er så billige som svampe. Til opskrifter, hvor svampene skal fungere som en – tør man sige – kødagtig ingrediens, bruger jeg ofte portobellosvampe. Se f.eks. denne opskrift på Sloppy Joes. Shiitakesvampe er også meget velegnede, men er ikke så nemme at finde i supermarkederne. Østershatte kan ofte gøre det ud for kylling eller fisk og er også en af mine favoritter. Du kan bruge de svampe, du har ved hånden. Men almindelige champignoner mener jeg bestemt også har deres berettigelse, så længe de tilberedes fornuftigt.

Svampebaconen er en genganger fra min opskrift på Glaskål med portobellobacon, lun linsesalat og estragonskum. Denne gang har jeg blot tilberedt den på panden i stedet.

I en traditionel banh mi-sandwich bruges der syltede grøntsager bestående af gulerod og kinaradise. Jeg har erstattet dette fyld med en lynmarineret udgave med gulerod og almindelige, runde radiser.

Opskriften her giver rigeligt fyld til 2 store sandwich, men det kan sagtens fordeles i 3 eller 4. Jeg har brugt de klassiske, forbagte baguettes til 5’er for to. Jeg synes faktisk, at de fungerer glimrende, da de er lette og luftige. Du kan naturligvis også bruge bagerens baguettes, men gå uden om alt for tunge surdejstyper.



(Denne opskrift er læst 550 gange i alt, 23 gange i dag)

Steps

1
Done

Marinerede grøntsager

Riv eller hak gulerødder og radiser. Put dem op i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad grøntsagerne marinere, indtil det øvrige fyld er færdigt.

2
Done

Svampebacon

Rens svampene og skær dem i skiver. Opvarm olivenolien på en pande, og tilsæt svampene. Steg ved middel/høj varme, indtil svampene har smidt væsken, og denne er fordampet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og steg videre, til marinaden er kogt ind og fordampet.

3
Done

Saml din banh mi

Lun baguettes i ovnen, og skær et snit i dem uden at skære helt igennem. Smør med mayonnaise, og læg de øvrige ingredienser lagvist.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

buddha bowl
previous
Sådan laver du en Buddha Bowl
Kejserhatte vegansk gourmet
next
Kejserhatte på sød kartoffelpuré, cashewcreme og dildpakoras
buddha bowl
previous
Sådan laver du en Buddha Bowl
Kejserhatte vegansk gourmet
next
Kejserhatte på sød kartoffelpuré, cashewcreme og dildpakoras

Add Your Comment