define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Vegansk tatar med chiliperler og kapers
0 0
Vegansk tatar med chiliperler

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
"Tatar"
1 rødløg
1 fed hvidløg
100 g. valnødder
150 g. soltørrede tomater
100 g. oliven Køb gode oliven med sten. Vægten er efter stenene er fjernet.
4 spsk. kapers
2 spsk. persille
1 tsk. sennep
1 tsk. balsamico
masser friskkværnet sort peber
chiliperler
50 ml. Sriracha
100 ml. vand
1 tsk. agar agar
Ca. 300 ml. olie Bare rolig. Den store mængde olie benyttes kun til fremstillingen af perlerne.
Ved servering
kapers
sennep
friskkværnet sort peber
purløg

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegansk tatar med chiliperler

Features:
  • Vegansk
Cuisine:

en moderne vegansk fortolkning af den klassiske kødret

  • 90
  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

  • "Tatar"

  • chiliperler

  • Ved servering

Directions

Share

Tatar. Vegetatar. Vegetartatar. Denne opskrift på vegansk tatar er en moderne vegansk fortolkning af den klassiske kødret. Det centralasiatiske nomadefolk Tatarerne siges at have lagt råt hestekød under deres sadler for at beskytte hestene mod sår fra sadlen. Der er dog ikke historisk belæg for, at de selv skulle have spist kødet om aftenen. De mente åbenbart heller ikke at kød marineret i hestesved var lækkert.

Vegansk tatar med chiliperler og kapers

Chiliperlerne er rigtig sjove at lave. Ligesom “tartaren” kan de med fordel laves dagen forinden. Det vil jeg især anbefale hvis det er første gang, du arbejder med agar.

(Denne opskrift er læst 98 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Forbed olien

Hæld olien op i et højt glas, og stil det fryseren i min. 1 time.

2
Done

"Tatar"

Skyl og oliven og kapers, da retten ellers nemt bliver for saltet.

3
Done

Hak rødløg og hvidløg fint i en foodprocessor. Knus valnødderne i posen, eller hak dem groft. Tilsæt soltørrede tomater, valnødder og oliven. Pulsér, indtil konsistensen er sammenhængende men stadig har lidt struktur.

4
Done

Tilsæt kapers og pulsér et par gange. Hak persillen fint, og rør den i "farsen". Smag retten til med balsamico, sennep og peber. Du har formentligt ikke brug for at tilsætte salt. Er retten for saltet, kan du tilsætte flere finthakkede valnødder.

5
Done

Chiliperler

Pisk vand, sriracha og agar agar sammen i en lille gryde. Kog op, mens du pisker. Lad væsken koge et par minutter. Tag gryden af varmen, og lad væsken køle af i 5 min.

6
Done

Nu kommer det sjove. Du kan enten bruge en plastflaske med lille åbning (ca. 1 mm.) eller en sprøjte. Jeg har ikke afprøvet det, men jeg forestiller mig, at man også sagtens kan bruge et sugerør, hvor man sætter en finger for åbningen.
Hæld væsken op i plastflasken og dryp i en tynd stråle ned i den kolde olie. Der skulle gerne danne sig de fineste perler. Bliver de liggende i overfladen giver du dem blot et lille prik.
Fortsæt til alt væsken er brugt. Perlerne klistrer ikke sammen i olien.

7
Done

Anretning

Her er anrettet på skifferfade. Tataren er formet i en serveringsring. Jeg har anrettet med en klat sennep og pyntet med kapers, chiliperler og purløg.

Velbekomme!

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Chana masala
previous
Chana masala
Bløde tacos
next
Bløde tacos
Chana masala
previous
Chana masala
Bløde tacos
next
Bløde tacos

Add Your Comment