define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Veganske tacos med frijoles refritos, grønkålssalsa og grillet melon
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Grønkålssalsa
2 håndfulde hakket grønkål
1 bundt frisk koriander
1 bundt frisk mynte
1 spsk. balsamico
3 fed hvidløg
1 rød eller grøn chili
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
5 spsk. olivenolie
1 citroner
friskkværnet sort peber
Frijoles refritos
3 - 4 spsk. olie
1 - 2 løg
2 fed hvidløg
0,5 tsk. røget paprika
0,5 tsk. stødt chili
1 tsk. spidskommen
1 dåse kidney bønner (kogte)
2 dl. vand
0,5 tsk. salt
friskkværnet sort peber
Grillet melon
0,5 galiamelon Du kan sagtens erstatte galiamelon med honningmelon.
Tacos
4 - 6 tortillaer

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bløde tacos

med frijoles refritos, grønkålssalsa og grillet melon

  • 45
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Grønkålssalsa

  • Frijoles refritos

  • Grillet melon

  • Tacos

Directions

Share

Disse veganske tacos er fyldt med frijoles refritos, grønkålssalsa og grillet melon. Resultatet er en skøn fusion mellem et nordisk og et tropisk køkken.

Tacos er tortillas af enten majs eller hvede med fyld. De kan være sprøde som i Tex Mex-udgaven, eller bløde som her. Jeg foretrækker de bløde tacos. Tortillas til tacos er små, så derfor er disse almindelige tacos delt i kvarte. De er meget nemmere at få fat på.

Grønkålen kan erstattes af palmekål. Og har du mere lyst til nektariner, ferskner eller ananas, gør de sig også rigtig godt på grill(pande)n.

(Denne opskrift er læst 69 gange i alt, 1 gange i dag)

Steps

1
Done

Grønkålssalsa

Skyl grønkålen og put den i en skål. Overhæld med kogende vand, og lad den stå et par minutter. Skyl i koldt vand, og pres det overskydende vand fra. Pluk bladene af mynten, og hak den friske koriander groft (med stilke). Blend alle ingredienser til salsaen bortset fra olivenolie, salt og peber. Tilsæt olivenolien 1 spiseskefuld ad gangen, til salsaen er ensartet. Smag til med salt og peber.

2
Done

Frijoles refrito

Hak løg og hvidløg groft, men hold dem adskilt.

3
Done

Steg løgene i olien ved middel/høj varme. Når løgene begynder at brune i kanten, skruer du ned for varmen og tilsætter hvidløg. Steg i 1-2 minutter, og tilsæt krydderier, salt og peber. Steg videre, til olien begynder at trække ud. Pas på ikke at brænde krydderierne af.

4
Done

Dræn bønnerne, og skyl dem grundigt. Tilsæt bønner og vand, og lad retten simre i ca. 10 min. Mos bønnerne med en grydeske eller paletkniv direkte i panden, til du har en grov mos. Smag til med salt og peber.

5
Done

Grillet melon

Opvarm en grillpande med middel/høj varme. Del den halve melon i to kvarte, og skær skrællen af. Skær melonen i både, og grill dem et par minutter på hver side.

6
Done

Servering

Opvarm tortillaerne et par minutter, og del dem i kvarte. Sæt fyldet på bordet i små skåle, så alle kan lave deres egen taco. Et spsk. bønner, 1 stykke grillet melon og 1 tsk. salsa pr. taco.

Velbekomme!

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

previous
Vegansk tatar med chiliperler
Vegansk burger: Lækre snaskede Sloppy Joes
next
Sloppy Joes
previous
Vegansk tatar med chiliperler
Vegansk burger: Lækre snaskede Sloppy Joes
next
Sloppy Joes

Add Your Comment