define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Vegetarburger - Sloppy Joe med krydret svampefyld
0 0
Sloppy Joes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Grove burgerboller
250 ml. lunkent vand
25 g. gær
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
50 ml. olie
100 g. fuldkornshvedemel
300 g. hvedemel
mælk eller kaffe til pensling
sesamfrø
Svampefyld
2 løg
4 spsk. olie
3 stilke bladselleri
600 g. svampe
1 spsk. ketchup
1 spsk. HP sauce
1 spsk. sennep
1 tsk. stødt chili
0,5 tsk. røget paprika
3 spsk. espresso eller stærk kaffe
1 dåse flåede tomater

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sloppy Joes

Vegetarburger med krydret svampefyld

  • 1 t 15 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Grove burgerboller

  • Svampefyld

Directions

Share

Har du lyst til en snasket vegansk burger? Selvfølgelig har du det. Sådan laver du en lækker, krydret vegetarburger inspireret af de amerikanske “Sloppy Joes”.

Der er så absolut intet kompliceret over en denne amerikanske klassiker. Sloppy Joes er super nemme at lave. Har du travlt, kan du købe burgerbollerne og lave fyldet på ca. 30 minutter. Retten vinder dog meget smag ved at stå i lang tid og simre. Den traditionelle burger er serveret med en tyk kødsovs. Her er der brugt portobellosvampe, hvilket virkelig giver retten masser af umami og dybde.

Alle elsker burgere. Udbuddet af vegetarburgere i supermarkedernes frysediske er vokset markant de seneste år. Desværre er kvaliteten ikke altid lige så høj som prisen. Prøv dette nemme og lækre alternativ til den traditionelle vegetarbøf. Du vil ikke fortryde det!

(Denne opskrift er læst 119 gange i alt, 6 gange i dag)

Steps

1
Done

Burgerboller

Udrør gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt i min 5 min. Da dejen skal være ret blød og klistret, er det nemmest på en røremaskine. Lad dejen hæve en times tid.

2
Done

Svampefyld

Snit løgene meget fint, og steg dem i olien ved middel varme. Hak bladsellerien fint i en foodprocessor, og steg dem sammen med løgene ved høj varme. Hak svampene ad flere omgange i en foodprocessor til stykkerne ligner fars. Tilsæt svampene efterhånden, som de bliver hakket.

3
Done

Når væden er nogenlunde fordampet, tilsættes ketchup, HP sauce, sennep, chilipulver, røget paprika, salt og peber. Retten simrer videre i ca. 15 min.

4
Done

Tilsæt espresso og flåede tomater. Nu skal fyldet bare have lov at stå og simre, så længe det nu kan. Min. 20 minutter, men gerne en time eller to.

5
Done

Bag bollerne.

Varm ovnen op til 200 grader. Drys lidt mel ud på bordet, og læg dejen heri. Drys igen med en smule mel. Del dejen i 6 burgerboller, og tryk dem flade. Lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter. Pensl bollerne med kaffe eller mælk og drys med sesamfrø. Bag midt i ovnen i ca. 15 min.

Jakob

Jakob er blogger på chakula.dk og arbejder til daglig som folkeskolelærer.

Bløde tacos
previous
Bløde tacos
spicy havregrød
next
Spicy havregrød
Bløde tacos
previous
Bløde tacos
spicy havregrød
next
Spicy havregrød

Add Your Comment